SEO & PageRank

SEO & PageRank

Verreweg de belangrijkste zoekmachine in Nederland is Google. Het is daarom ook niet gek dat veel webmasters zich richten op een hoge positie tussen de zoekresultaten van deze Amerikaanse zoekmachine. Om de populariteit van websites te bepalen hanteert Google PageRank. Dit rekenmodel werkt aan de hand van een ingewikkeld algoritme en heeft vooral te maken met het aantal verwijzingen van en naar uw site. Maar ook het SEO-aspect van uw website heeft te maken met PageRank. Het is het totaalplaatje van uw internetpagina wat bepaald welke PageRank uw website krijgt. En dit heeft rechtstreeks gevolgen voor de positie tussen de zoekresultaten van Google.

Wat is een goede PageRank?

De PageRank van een website wordt uitgedrukt in een cijfer tussen de 0 en 10. Daarbij staat het laagste getal voor een slecht geoptimaliseerde site en de 10 is alleen voor de absolute topwebsites, waaronder Google zelf. De kans dat u met uw eigen website ooit een PageRank van 10 krijgt is bijzonder klein. Om op de eerste pagina van de Google zoekresultaten terecht te komen heeft uw website een PageRank van 5 nodig. Natuurlijk bent u hierbij wel afhankelijk van het aantal website binnen een bepaald genre. Het kan om die reden ook mogelijk zijn om met een 4 al op de eerste pagina te komen.

Hoe krijgt u een goede PageRank?

Het grootste gedeelte van PageRank bestaat uit linkbuilding, maar SEO speelt ook een belangrijke rol. Uw indeling en de teksten op uw site spelen namelijk mee wanneer een andere website op zoek is naar verwijzingen. Wordt uw site interessant genoeg bevonden, dan is het voor een andere internetpagina de moeite waard om links uit te wisselen. Natuurlijk is een geoptimaliseerde website aantrekkelijker om als linkpartner te hebben. Door uw teksten SEO te maken, en te houden, zorgt u voor een nette en actuele website, met zinvolle informatie. U kunt er vanuit gaan dat een goed geoptimaliseerde website meer in trek is en dus meer links aantrekt. Dit is van belang voor uw PageRank. SEO en Linkbuilding is vaak nauw met elkaar verbonden en in het geval van PageRank is dit niet anders. Zoals u ziet: SEO optimalisatie is van groot belang op meerdere punten op het internet. Zorg dus altijd voor geoptimaliseerde teksten.

Gerelateerde berichten