Het gevaar van linkbuilden

Het gevaar van linkbuilden

Linkbuilding is een perfecte manier om uw site hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Professionele bedrijven kunnen er voor zorgen dat uw website beter gevonden wordt door uw doelgroep. Natuurlijk kunt u zelfstandig ook proberen om de gebruikelijke linkbuildingtips toe te passen op uw site. Daarbij bestaat echter wel het gevaar dat u de regels van de zoekmachines overtreedt. Linkbuilding is uitermate geschikt om uw website te optimaliseren, maar wanneer u niet op de hoogte bent van de regels kan linkbuilden averechts werken.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Een overvloed aan links

Linkbuilding staat of valt bij het aantal kwalitatieve links van en naar uw website. Veel webmasters denken dat het verstandig is om zoveel mogelijk verwijzingen te verzamelen. Dit is echter een wijdverbreid misverstand. U kunt beter een stuk of 10 goede links hebben dan een verzameling van honderden verwijzingen naar vage buitenlandse websites. Daarnaast is het aan te raden om niet op één dag alle mogelijke links te verzamelen. Verspreid dit over meerdere dagen of weken. Anders loopt u het risico dat de zoekmachines uw website uit de zoekresultaten filteren. Wanneer u op één dag tientallen links toevoegt lijkt het er namelijk op dat u gebruik maakt van een ‘linkbuildingrobot’ die het internet afstruint naar waardevolle backlinks.

Drie belangrijke regels betreffende linkbuilding

Zolang u zorgvuldig de links van en naar uw website verzameld en controleert is er geen probleem. Daar is linkbuilding immers voor bedoeld. Wat niet is toegestaan is het versturen van linkverzoeken naar zoveel mogelijk websites die enig raakvlak met uw eigen site hebben. De zoekmachines, met name Google, kan dit namelijk zien als spam. Met als gevolg dat uw internetpagina niet meer verschijnt tussen de zoekresultaten. Ook het inkopen van links wordt gezien als onjuist linkbuilden. Wees dus voorzichtig wanneer u voor een klein bedrag honderden backlinks kunt inkopen. Vaak heeft dit een averechts effect voor uw website. Inkopen van links is alleen toegestaan als deze vervolgens worden ingesteld als ‘nofollow’. De derde belangrijke regel is het vermijden van uitwisselingsprogramma’s. Op meerdere sites is het mogelijk om links uit te wisselen. Natuurlijk is dit geen probleem zolang het bij een aantal sites blijft. Echter, wanneer u met honderden sites tegelijk uw link uitwisselt is dit niet goed voor uw score in de zoekmachines. Linkbuilding is prima zelf uit te voeren zolang u zich aan deze drie belangrijke regels houdt.

Gerelateerde berichten