Het belang van actualiteit

Het belang van actualiteit

Op het internet verschijnen elke dag honderden, misschien wel duizenden sites. Deze webpagina’s kunnen persoonlijke dagboeken zijn, maar ook interessante nieuwssites. Het doel van bijna elke website is het informeren van anderen over actuele gebeurtenissen. Maar veel webmasters laten na een paar weken hun website voor wat het is. Om inkomsten te genereren wordt er vertrouwd op de informatie die aanwezig is op de website, zonder deze regelmatig te vernieuwen. In het begin gaat dit prima, maar gaandeweg komen er op een dergelijke website steeds minder bezoekers. Een belangrijk aspect van linkbuilding is namelijk de actualiteit.

Waarom actualiteit?

De spiders van zoekmachines speuren voortdurend het internet af naar interessante websites die aan elkaar gerelateerd zijn. Ook worden de verwijzingen (backlinks) regelmatig gecontroleerd. Wanneer blijkt dat er vanaf een website verwezen wordt naar een pagina die al geruime tijd niet meer geüpdate is telt deze niet meer mee voor de positie van een website tussen de zoekresultaten. Actualiteit is van twee kanten belangrijk. De informatie op uw eigen website dient actueel te zijn. Dit omdat u op deze manier meer links op andere websites kunt verwerven. En zoals hierboven beschreven, verwijzen naar sites die niet bijgehouden worden is zinloos. Linkbuilding heeft alleen maar zin als er inkomende en uitgaande links zijn die ook echt wat toevoegen. Actuele sites doen dit en zijn geschikt om naar te verwijzen.

Hoe houd ik mijn site actueel?

Wanneer u een nieuwssite bijhoudt is het actualiteitsaspect van linkbuilding geen probleem. U plaatst regelmatig nieuwe berichten en uw site blijft vanzelfsprekend actueel. Maar als u een louter informatieve website heeft wordt het lastiger. Om toch goed te blijven scoren op het gebied van linkbuilding kunt u de inhoud van uw webpagina regelmatig aanpassen. U kunt hierbij denken aan de indeling. Verschuif regelmatig de kolommen, afbeeldingen, stukken tekst of voeg nieuwe widgets toe aan uw site. Wat u absoluut niet mag doen op het gebied van linkbuilding is het aanpassen van subpagina’s. Deze mogen nooit een andere naam krijgen. Doet u dit wel, dan bent u in één keer alle verwijzingen naar de betreffende subpagina kwijt omdat deze niet meer te bereiken is onder de bestaande backlinks.

Gerelateerde berichten