dos en dontsSeo 

Linkbuilden, de do’s & don’ts

Linkbuilden, de do’s & don’ts

Linkbuilding is een aspect van websitesoptimalisatie met vele verschillende facetten. Het lijkt eenvoudig: gewoon een aantal links bij elkaar zoeken en uitwisselen met elkaar in de hoop om hoger tussen de zoekresultaten van de zoekmachines te komen. In een enkel geval slaagt een webmaster met deze aanpak. Maar in verreweg de meeste gevallen mislukt het linkbuilden en wordt er alsnog contact opgenomen met een professional om de website te optimaliseren. Dit is niet alleen zonde van de tijd, maar in het geval dat u links heeft gekocht kost het u ook dubbel geld. Daarom volgen hieronder de do’s & dont’s op het gebied van linkbuilding Discover More.

Do’s

Het doel van linkbuilding is niet het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende links. Zoek alleen verwijzingen naar sites die relevant zijn en overeenkomen met de inhoud op uw eigen website. Kijk daarbij ook naar de populariteit en de actualiteit van de toekomstige partnersite. Hoe actueler een website is, hoe groter de kans dat een link op die site bijdraagt aan een betere positie tussen de zoekresultaten. Het aanmelden van uw link bij een verzamelsite (directory) is aan te raden zolang u daarmee niet overdrijft. Zorg er voor dat uw website alleen genoemd wordt op betrouwbare sites en controleer geregeld of de site nog hetzelfde is. Wanneer uw link op een internetpagina terecht komt die in contact staat met duistere sites is dit natuurlijk niet bevorderlijk voor uw websiteoptimalisatie.

Don’ts

Natuurlijk zijn er bij linkbuilding ook een aantal dingen die u niet moet doen. Het inkopen van honderden links bijvoorbeeld. De zoekmachines herkennen betaalde links en laten deze niet meetellen in de populariteit van uw website. Ook een overdreven hoeveelheid verwijzingen vanaf uw site naar elke mogelijke waardevolle website is niet aan te raden. Linkbuilding dient zorgvuldig te gebeuren en is geen kwestie van zoveel mogelijk links verzamelen. Alleen relevante verwijzingen tellen mee voor uw positie tussen de zoekresultaten.
Linkbuilding is een gecompliceerde bezigheid en vergt de nodige tijd. Laat u niet ontmoedigen wanneer u niet binnen enkele dagen effect ziet. Linkbuilden kan soms enige weken, of maanden, kosten voordat de gedane arbeid zich gaat uitbetalen. Forceer vooral niet met extra links en heb geduld.

Gerelateerde berichten