Black hat of white hat seo

Black hat of white hat seo

ALs je jezelf afvraagt wat het verschil is tussen white hat seo en black hat seo is het antwoord vrij makkelijk. Black hat seo is het op een spammie manier zorgen dat je website hoger in google komt te staan. Is dit iligaal? In de ogen van google wel uiteraard en wanneer google erachter komt dat je hiermee bezig bent zal google je website hiervoor straffen. Echter zal dit van korte duur zijn. Dit zal google doen door je website ergens op pagina 6 te plaatsen. Na een aantal weken zal je website weer gewoon terug komen op de plek waar je voorheen stond en soms zelfs hoger. De vraag die je dus moet stellen aan jezelf is, durf je het aan?

Hoe word black hat seo toegepast?

Als men praat over black hat seo denkt men al snel aan linkbuilding. En dan op de meest agressieve vorm daarvan. Echter is dit niet alleen black hat seo. Black hat seo kan bijvoorbeeld ook een onzichtbare tekst zijn op een website. Hierbij plaatst men een tekst met een website zeer goede woorddichtheid. Deze tekst is voor de bezoeker niet te zien, maar de tekst zal wel gevonden worden door een bot. Op het moment dat google dit opmerkt zal je ook gestrafd worden. Ik ben van mening dat het posten van onzichtbare teksten gewoonweg dom werk is. Waarom zou je deze waardevolle tekst niet gewoon aan je lezers schenken? En daardoor een strafpuntje van google ontwijken? Een webmaster van een webshop zal hier echter anders over denken omdat zijn doel “verkoop” is en zijn/haar bezoekers niet wil afleiden met grote stukken tekst. Mijn tip hier zal dan zijn: Plaats deze tekst gewoon op een pagina ergens diep in je site. Net zo waardevol en je potentieele klanten worden er niet mee belemmerd.

Black hat linkbuilding

Met black hat linkbuilding word het plaatsen van grote hoeveelheden links naar uw website bedoeld. Dit kunnen bijvoorbeel profiellinks, bloglinks of social media links zijn. Deze links worden vaak semi automatisch geplaatst door linkbuilding tools. Een linkbuilding tool is een software programma die de links op verschillende sites plaatst. Profiellinks worden gemaakt op nieuwe forum profielen. Deze zijn dus nog niet geindexeerd in google en hebben nog totaal geen waarde. Op het moment dat er een google bot op het forum langs komt en jouw profielpagina vind is deze link wel iets waard. Dit proces van indexatie kan versneld worden door het pingen van een pagina. Dit kan op verschillende manieren. Hierbij geef je als het waren google de opdracht om eens langs te komen op jouw pagina. Op het moment dat je in één keer 10.000 links een ping geeft zullen alle 10.000 links in één keer worden gevonden door google en dit dus afkeuren. Pas hiermee dus erg op!

Gerelateerde berichten