Wat is en doet een linkbuilder nou eigenlijk?
Wat is en doet een linkbuilder nou eigenlijk?
Voor velen blijft het een raadsel. Termen als linkbuilding, artikel directories, artikel management, SEO, google en wat al niet meer klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat betekent het nou eigenlijk allemaal?
Eigenlijk is het heel simpel. Alles valt en staat met Google. Google is natuurlijk de grootste zoekmachine ter wereld. Bedrijven, particulieren en hobbyisten willen allemaal dat er mensen naar hun site komen. Voor sommigen omdat ze praten over hun grote passie en voor anderen weer omdat ze een product verkopen. Echter, mensen vinden je site niet zomaar. Veelal wordt er op Google gezocht naar bepaalde zoektermen. Bijvoorbeeld “geld lenen”. Er zijn echter velen sites die geld lenen behandelen en op die zoektermen willen scoren. Hiervoor heb je dan ook SEO project planning. Dit staat voor Search Engine Optimalization. Oftewel je site SEO maken betekent dat je hem ideaal maakt voor Google.
Hier komt een linkbuilder kijken. Want op de vraag “wat is en doet een linkbuilder” is geen simpel antwoord mogelijk. Een linkbuilder doet namelijk een hoop. Er moeten artikelen worden geschreven, er moeten artikel directories voor handen zijn en bijvoorbeeld blogs om je artikelen met backlink te plaatsen.
Om hoog te komen in Google is er namelijk een methode dat linkbuilden heet. Het komt erop neer dat als een bepaalde site vele links heeft op andere sites, deze site gezien wordt als kwalitatief. Google zet je om die reden dan hoger in Google. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Het is dat er nu entrepreneurs zijn die hiermee spelen, waardoor het systeem te manipuleren valt. En dat is voor de kleine ondernemer en de hobbyist natuurlijk een godsgeschenk! Normaliter zou je anders immers niet hoog in Google kunnen komen, wat minder traffic betekent en dat betekent weer minder inkomsten. En minder inkomsten betekent dat je bedrijf wellicht op de fles gaat. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!
Wat is en doet een linkbuilder nou eigenlijk, dat was de vraag die aan het begin van het artikel werd gesteld. Hopelijk is het nu duidelijker ondanks dat het zware materie is.