Linkbuilden, zelf doen of laten doen?

Linkbuilden, zelf doen of laten doen?

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: naast de optimalisatie van uw teksten is linkbuilding een essentieel onderdeel van websiteoptimalisatie. Het aantal inkomende en uitgaande links bepaalt mede uw ranking in de zoekresultaten. Elke website streeft er naar om zo hoog mogelijk te komen in de zoekmachines omdat dit simpelweg meer klanten oplevert. Vergelijk het met uw eigen zoekgedrag, hoe vaak komt u uiteindelijk terecht op een site van de tweede of derde pagina? Om nog maar te zwijgen over de websites die nog verder staan. Maar het is niet eenvoudig om hoog in de zoekresultaten te komen, omdat elke site dit probeert. Linkbuilding en tekstoptimalisatie zijn twee voorbeelden van White Hat SEO, de legale manier van het optimaliseren van uw website. Veel specialisten bieden hun diensten aan op het gebied van linkbuilden. Toch zijn er ook genoeg webmasters die het zelf proberen. Is dit wel mogelijk als ‘leek’?

Zelf linkbuilden

Natuurlijk is het mogelijk om zelf aan linkbuilding te doen. Het kost echter wel veel werk. U dient namelijk eerst een analyse te maken van de zoekwoorden waarop u het meeste gevonden wordt. Dit kunt u met eenvoudig statistiektools onderzoeken. Daarna is het van belang om op de juiste websites een backlink naar uw website te verwerven. Ook dient u zelf nog, met toestemming, te verwijzen naar sites die niet alleen interessant zijn voor uw bezoekers, maar ook voor uw eigen ranking. Links naar sites die alleen maar reclame bevatten tellen namelijk niet mee voor de zoekmachines. Bij linkbuilding komt zoveel kijken waardoor het verstandiger is om het professioneel te laten doen.

Linkbuilding voor professionals

Linkbuilders schieten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders. Let altijd op hetgeen wat wordt aangeboden. Een professionele linkbuilder zal altijd beginnen met het analyseren van uw website. Met speciale linkbuildingtools worden vervolgens de meest geschikte links van en naar uw website gezocht. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de inhoud op uw en andere sites, maar er wordt ook gelet op de populariteit van sites. Ook professionele linkbuilders kunnen geen resultaat leveren binnen enkele dagen. Pas na enkele weken zult u merken of de linkbuilding succesvol is geweest, maar met een professionele linkbuilder bent u daarvan overtuigd.

Gerelateerde berichten