Het verwerven van links en linkbait

Het verwerven van links en linkbait

Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO read the full info here. De teksten optimaliseren is vaak het Amazon eerste wat webmasters doen, maar tegelijkertijd is het belangrijk om links te verwerven op andere sites. Immers, hoe meer er naar uw internetpagina gelinkt wordt, hoe hoger uw site zal verschijnen in de zoekmachines. Om links te verwerven kunt u geld investeren. U koopt dan tekstlinks of complete advertenties op andere sites. Voor een vast bedrag per maand verschijnt uw link dan op de gewenste website. Echter, de zoekmachines filteren meer en meer gesponsorde links op andere sites dan de site van de zoekmachine zelf. Het is maar de vraag of u er verstandig aan doet om betaalde links te plaatsen. Veel verstandiger is het om op een normale manier links te verwerven om zo hoger te scoren op SEO-gebied.

Het verwerven van links

Links verwerven is een bezigheid die niet vanzelf gaat en die enige tijd in beslag neemt. Kijk vooral naar de langere termijn en laat u niet verleiden tot impulsieve acties zoals het veelvuldig plaatsen van uw link op fora. Dit wordt eerder vervelend als nuttig gevonden. U kunt beter proberen om bezoekers te trekken met kwalitatief hoogstaande content. Wanneer een bezoeker merkt dat u zinvolle en op kennis gebaseerde informatie op uw website heeft staan, zal deze waarschijnlijker vaker terugkomen en uw site aanraden bij anderen, ook in de vorm van links. Een andere mogelijkheid om links te verwerven is het bieden van oplossingen. Als u merkt dat steeds meer bezoekers van internetsites een specifiek probleem hebben kunt u op uw site een degelijke oplossing aanbieden.

Linkbait

Linkbaiten is het lokken van bezoekers naar uw site met een bijzonder, grappig, opmerkelijk of raar filmpje, plaatje of stuk tekst. Een veel beproefde tactiek is het plaatsen van zo’n ‘viral’ op een social media site. Op deze platformen wordt namelijk eenvoudig een groot publiek bereikt en als uw link wordt opgepakt zal dit leiden tot een enorme stroom van bezoekers. Deze vorm van linkbuilding is echter wel een actie van korte duur. Na verloop van tijd is de nieuwigheid van de linkbait eraf en zullen er geen nieuwe bezoekers meer toestromen.

Gerelateerde berichten